Solucions al col·lapse de les urgències

L’epidèmia de grip està provocant un col.lapse a les urgències del sistema sanitari públic. Per això, calen solucions com ara recuperar els horaris ampliats i els serveis de 24 hores dels ambulatoris.

Com a alcalde de Sant Joan Despí, he demanat a la Generalitat, conjuntament amb altres alcaldes i alcaldesses, que prengui mesures immediates per evitar el col·lapse de les urgències que s’està vivint aquests dies i que es preveu augmentin per l’epidèmia de la grip.

És per això que reclamo a la conselleria de Salut que es recuperin els horaris d’atenció ampliats i els serveis d’urgència de 24 hores que es prestaven als centres d’atenció primària abans de les retallades. També volem que tornin a estar operatives les unitats tancades de centres com el de Bellvitge o de l’Hospital General de l’Hospitalet, així com ampliar el número de llits al de Sant Boi per drenar els serveis d’urgència d’hospitals com el de Bellvitge.

Els professionals sanitaris de centres com el Sant Joan Despí, Viladecans o Martorell estan també alertant de la massificació i de la precarietat laboral que estan patint.