Fem ciutat educadora

El Butlletí d’aquest mes dedica un ampli espai a l’inici del procés de matriculació per al curs vinent. La tria d’escola, d’itineraris, d’activitats extraescolars, de formació complementària… són decisions importants per a les famílies. Ara que els centres educatius de Sant Joan Despí obren portes per explicar els seus projectes docents a pares i mares, vull aprofitar per reiterar una afirmació que molts de vosaltres m’haureu escoltat sovint: a la ciutat, l’educació és una prioritat.

Recordo que la meva primera decisió com a alcalde va ser la construcció d’una nova escola bressol, per assegurar que Sant Joan Despí pogués cobrir la demanda en aquesta etapa de l’educació, encara no obligatòria, però sens dubte molt important.

Des d’un principi he treballat braç a braç amb les escoles i instituts i, des de l’Ajuntament, hem intentat ser el complement necessari per tal que l’aprenentatge a totes les edats sigui un fet al municipi. Iniciatives com el nostre projecte d’anglès (amb la instal·lació de l’Escola d’Idiomes Moderns de la UB), el catàleg d’activitats a la ciutat que oferim a les escoles (amb una cinquantena de propostes educatives), el servei d’acompanyament a l’estudi (que aquest curs ampliem a la secundària), la participació activa de l’alumnat amb el Consell dels Infants (que volem estendre també als adolescents), la posada en marxa de l’Oficina Jove… són algunes de les iniciatives que demostren amb fets aquest compromís de fer de Sant Joan Despí una autèntica ciutat educadora (participem a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores). Educació i formació són a l’ADN de la ciutat, amb espais públics plens d’opcions per a l’aprenentatge (als centres cívics, l’escola d’art, les biblioteques, l’escola d’adults, l’escola de música, el casal de joves, Promoció Econòmica…).

I tot això comença a donar els seus fruits, millorant resultats a nivell acadèmic i amb gran participació ciutadana a les propostes educatives que ofereix la ciutat. Per això, ara que cal triar escola, Sant Joan Despí és una opció amb garanties de futur.