Sant Joan Despí, per viure-hi

Sant Joan Despí és avui una ciutat referent en molts àmbits. Les zones verdes, els equipaments socials i esportius, el manteniment de l’espai públic, la neteja…, tot això és fruit de la gestió realitzada des de l’Administració municipal, de les polítiques dutes a terme per l’Ajuntament i de la planificació que fem del territori.

Aquests dies, s’ha presentat el que, sens dubte, serà un nou símbol per a la nostra ciutat, l’Estadi Johan Cruyff del FC Barcelona, situat en un sector de nou desenvolupament on hem treballat per tal de continuar garantint els nivells de qualitat que la nostra ciutadania es mereix.

Així, a banda d’aconseguir millores en la connectivitat i la sostenibilitat, l’habitatge social serà un dels elements que definiran aquest nou barri. Tot i ser d’iniciativa privada, el canvi en el planejament ha fet que prop de la meitat dels pisos que s’edifiquin siguin de caracter protegit. De fet, la primera de les promocions previstes, ja ha iniciat el termini per a la presentació de sol·licituds. L’objectiu és donar resposta a la demanda d’habitatge a preus raonables per a la ciutadania de Sant Joan Despí, ja que precissament el nivell de serveis i equipaments de la ciutat repercuteix directament en els preus mercat immobiliari, fent-lo innaccessible per a molta gent, especialment la més jove.

Per això des de l’Ajuntament estem planificant, dins les competències i recursos disponibles, una sèrie d’actuacions que donin alternatives per a moltes persones que no volen renunciar a desenvolupar el seu projecte vital a Sant Joan Despí. Propostes que, a més de promoure l’existència de pisos de compra amb protecció oficial, passaran també per augmentar l’oferta d’habitatge de lloguer al municipi. Seguim treballant, doncs, per tenir una ciutat on viure amb qualitat.

A la foto, presentació de l’Estadi Johan Cruyff del FCB, que es constuirà a la Ciutat Esportiva, en una zona de nou desenvolupament que gunayarà en zones verdes, habitatge públic i connectivita