Construim ciutat amb mirada de futur

Estem a punt de tancar un any en el qual hem intentat no desviar-nos de l’objectiu que tenim marcat per al present mandat: establir les bases del model de ciutat de futur. El que tenim en joc és molt important si volem convertir Sant Joan Despí en una ciutat d’oportunitats, més verd i sostenible, amb serveis de qualitat que s’adaptin als nous temps… un model de municipi que ha de ser el reflex del model de societat del segle XXI.

Per seguir avançant cap a aquest repte, seguim posant el focus en l’educació, la cultura, l’esport, l’ocupació, el medi ambient… implementat accions que potser en un primer moment poden generar cert recel, però que en poc temps considerarem indispensables. Em refereixo, per exemple, a l’aposta per un urbanisme que prioritzi les persones, al petit comerç local i a una mobilitat on el cotxe deixi de ser el rei; a mesures per donar alternatives de transport més sostenible (carsharing, park & ​​ride, mobilitat elèctrica…); a accions per tenir un aire més respirable i garantir la salut col·lectiva; a dotar-nos d’equipaments que responguin a les necessitats socials (com el centre de persones grans que aviat construirem a les Planes); a apostar per la contractació de col·lectius amb dificultats (més de 150 contractacions en plans d’ocupació només aquest any); a fer de l’activitat física un element clau de cohesió i benestar (seguim reformant i millorant els equipaments esportius municipals); aportant cada vegada més recursos a l’educació com a garantia d’igualtat d’oportunitats i de desenvolupament personal… i, sobretot, donant respostes als col·lectius amb major vulnerabilitat (acords sobre pobresa energètica, augment d’ajudes socials…).

Gestionar i planificar amb la vista posada en el futur és i seguirà sent el meu ‘full de ruta’. I en aquests dies aprofito per enviar el millor dels meus desitjos a tots i totes els veïns i veïnes per a aquestes festes i per l’any vinent. Feliç 2018!