Sant Joan Despí, pol d’interés econòmic

Hem començat l’any amb notícies interessants per al desenvolupament econòmic de Sant Joan Despí. D’una banda, la multinacional Indra s’ha traslladat a la nostra ciutat, on ocupa un ampli i modern edifici al polígon Fontsanta, considerat com un dels centres especializats més importants d’aquesta companyia, referent en innovació, investigació i desenvolupament tecnològic. Hi treballen 1.500 professionals i preveu acollir un nombre més gran de projectes, generant noves oportunitats laborals i ocupació qualificada. Indra és una empresa líder en tecnologies de la informació, amb 40.000 treballadors i presència local a 46 països, així com operacions comercials a més de 140. Un gran centre tecnològic i una gran oportunitat per a la ciutat ja que, d’entrada, hem assolit des de Promodespí un acord amb l’empresa per tal de promoure la contractació de personal del municipi (hores d’ara, un 12% de les noves contractacions ja són de Sant Joan Despí i s’espera arribar al 20% en poc temps).

D’altra banda, també fa pocs dies, una altra multinacional, la farmacèutica Reig Jofre, ha col·locat la primera pedra de l’ampliació de la seva nau industrial, també situada al polígon de Sant Joan Despí. El nou edifici de la fàbrica acollirà la línia de liofilització més gran de l’Estat espanyol, que serà un dels més grans del sud d’Europa, amb una inversió que ascendeix als 30 milions d’euros. Això permetrà a l’empresa augmentar la producció en un 30% (arribarà als 50 milions de medicaments anuals) i enfortirà la seva presència al sector dels productes biotecnològics. Aquesta inversió també suposarà la generació d’un centenar de nous llocs de treball.

L’aposta per Sant Joan Despí d’aquestes i d’altres empreses generen sinergies positives a nivell local, enfortint el nostre teixit econòmic, que s’adapta a les noves necessitats i es projecta al futur.

*A la fotografia, moment de l’acte de col·locació de la primera pedra de la nova planta de l’empresa farmacèutica Reig Jofre