Camí d’un nou model social més just i ecològic

Estem a punt d’acabar un any més, després de dotze mesos intensos que ens preparen per al canvi de dècada. Si 2018 va significar el despertar de l’apoderament de la dona i del moviment feminista; aquest 2019 que ara finalitza ha estat l’any d’una forta presa de consciència col·lectiva sobre la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic. La ciutadania, cada vegada més, reclama accions, defensa els seus drets i marca el camí. No podem fer cas.

Comença doncs una nova dècada d’aquest segle XXI que ha de ser determinant en matèria de sostenibilitat i igualtat, i caminar cap a un model social i productiu més respectuós amb el planeta i amb els drets humans. Just en el moment en què semblen agafen força algunes veus reaccionàries que neguen l’evidència, és quan hem de ser més contundents, també des del món local.
Aquesta nova dècada a Sant Joan Despí la comencem amb polítiques que ens permetin avançar cap a un model social més just, ecològic i de futur. Les accions que desenvolupem des de l’Ajuntament no han de quedar en l’àmbit de l’administració, han d’arribar a la nostra consciència i quotidianitat.

Ara que arriben les festes nadalenques, també aprofitarem per recordar als més petits la importància de cuidar el medi ambient, de reutilitzar i reciclar; i donarem també un pas endavant en l’atenció a la mobilitat funcional en els actes més multitudinaris. Tot, com sempre, dins un programa d’activitats molt complet que, tot i no comptar aquest any amb el Pessebre Vivent que organitzava el Centre Cultural Andaluz Vicente Aleixandre, incorpora una nova Fira de Nadal a l’eix comercial de les Planes que, sens dubte , farà les delícies de grans i petits. Bones festes!