Ens seguirem trobant pels carrers de la ciutat!

L’any 2006 vaig prometre per primera vegada el càrrec d’alcalde de la meva ciutat; vaig agafar el relleu dels alcaldes Carles Riba i Eduard Alonso, els dos alcaldes de la nova etapa democràtica, que van haver de treballar a fons per construir una ciutat digna, on tot estava per fer. Recordo que de petit, quan vivia al barri de les Planes, havia d’anar a l’escola a Cornellà perquè nosaltres no teníem escoles, ni parcs, ni poliesportius, ni camps de futbol, ni biblioteques, ni centres cívics, ni transport públic, amb carrers sense asfaltar, que vivíem d’esquena al riu, i que quan plovia, els baixos del barri Centre s’inundaven… Una ciutat grisa i trista, a la cua de la majoria de ciutats de l’entorn, fruit de la pitjor especulació del franquisme.
Entre tots i totes hem estat capaços de donar-li la volta. Avui Sant Joan Despí és una ciutat amb color, amb contingut, amb valors de ciutadania, de la qual ens sentim orgullosos; una ciutat desitjada per venir-hi a viure.

Com sabeu, el mes de maig passat vaig ser elegit senador pel Parlament de Catalunya, fet que em suposa estar diversos dies de la setmana a Madrid per la dedicació que requereix el càrrec.

Al llarg d’aquests mesos i ara que estem sortint de la pandèmia, he pogut constatar que això em representa no poder estar al cent per cent pendent del dia a dia de la nostra ciutat com sempre ho he estat. Fins ara ho he anat compaginant gràcies al bon equip polític i tècnic municipal, que ha coordinat amb encert la primera tinenta d’Alcaldia, Belén García.

Per aquest motiu he pres la decisió de renunciar al càrrec d’alcalde de Sant Joan Despí, tenint en compte sempre l’interès col·lectiu. La nostra ciutat requereix de la màxima dedicació, sense limitació de temps. Com et pots imaginar ha estat una decisió ben meditada. Tenim la sort de tenir un equip de govern municipal fort, cohesionat i preparat per afrontar els reptes de la nostra ciutat. Estic convençut que l’Alcaldia quedarà en bones mans, en les millors mans per a un futur de prosperitat i oportunitats per a tothom.

Penso amb humilitat que avui tenim un Sant Joan Despí amb qualitat de vida; que defensa la igualtat, la cultura, l’educació i l’esport; sostenible; amb bon transport públic; i un espai públic ordenat. En definitiva, una ciutat per viure i sense que ningú quedi enrere. Aquest és el treball d’un equip, però també de molts ciutadans i ciutadanes com tu, que heu col·laborat amb estimació al nostre municipi per tenir una de les millors ciutats.
Des del 2006, he tingut la sort de treballar com alcalde per plasmar la idea de ciutat que jo volia, en la qual tothom se sentís còmode i gaudís de la màxima qualitat de vida.

El proper 30 de setembre, al ple municipal posaré fi a aquesta etapa d’alcalde i continuaré al servei de la ciutat amb altres funcions i també a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) com a vicepresident de Mobilitat i Transport.

Vull agrair de tot cor a tota la ciutadania la seva col·laboració i l’afecte que m’heu expressat durant aquests anys. L’èxit col·lectiu d’avui de la nostra ciutat també és vostre.

Ens seguirem trobant pels carrers de
Sant Joan Despí!