Antoni Poveda -Alcalde de Sant Joan Despí

Nascut el 1955, va arribar quatre anys després a Sant Joan Despí procedent de La Carolina (Jaén), i es va establir al barri de les Planes.

Les seves inquietuds polítiques el van portar a vincular-se, amb 17 anys, als moviments de lluita antifranquista i d’esquerres de la comarca del Baix Llobregat. Després de participar a la JCC (Joventut Comunista de Catalunya) i al PSUC (Partit Socialista Unificat de Catalunya), l’any 1981 s’incorpora al PSC (Partit dels Socialistes de Catalunya) on va assumint diferents responsabilitats en els òrgans directius.

Antoni Poveda, periodista de professió (col•legiat al Col•legi de Periodistes de Catalunya) i amb estudis de l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona, va treballar com a corresponsal per a diversos diaris emblemàtics de la transició com ara Tele/ Exprés, Mundo Diario i El Periódico de Catalunya. La seva vocació periodística el va portar també a participar en la creació de diverses publicacions locals i comarcals. Des de 1983 va ser regidor de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, on va treballar en diferents àrees de gestió.

És alcalde des del dia 3 de març de l’any 2006.

Des de 2011 exerceix també de vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i des de 2015 és president de la Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB).